Jaartraining Zijnsoriëntatie: Vreugdevol Leven

Don’t forget to make space in your life to recognize the richness of your basic nature, to see the purity of your being and let its innate qualities of love, compassion, and wisdom naturally emerge. Nurture this recognition as you would a small seedling. Allow it to grow and flourish.”

Mingyur Rinpoche

In ieder van ons is een ruimte aanwezig die totaal vrij is van alles wat je in de loop van je leven hebt meegemaakt. Op het moment dat je in contact komt met deze vrije ruimte, kunnen kwaliteiten als vreugde, compassie en wijsheid die in jou aanwezig zijn naar de voorgrond komen.

Wij noemen de ruimte die vrij is van de conditioneringen: je natuurlijke aard. Deze kun je vergelijken met de blauwe hemel. Deze is altijd aanwezig en blijft totaal vrij, zelf als zijn er wolken aanwezig. De wolken kun je vergelijken met je gedachten, emoties en conditioneringen. Deze hoeven niet weg, je kunt je altijd afstemmen op je natuurlijke aard.

Deze jaartraining wil jou een ruimte bieden om deze kwaliteiten regelmatig te ervaren. Tevens krijg je sleutels aangereikt om dit in je dagelijkse leven verder uit te breiden. Zo kan jouw natuurlijke aard meer en meer naar de voorgrond komen en kunnen de kwaliteiten van liefde, compassie en wijsheid hun vrucht dragen daar waar jij bent.

Inhoud van de jaartraining
In de jaartraining “vreugdevol leven” staat bewust-er-zijn centraal. We maken gebruik van meditatie, visualisatie en inspirerende bewustzijns oefeningen. Tevens is er veel ruimte voor stilte en de aangereikte stof zelf eigen te maken.

De jaartraining bestaat uit
* twee tweedaagse bijeenkomsten in Driebergen
* twee driedaagse retraites op Hof van Kairos te Winterswijk
Let op: om deel te kunnen nemen aan de jaartraining is deelname aan de Zomerretraite een vereiste.

Wat vraagt de jaartraining van jou?
* Van meet af aan wordt je gevraagd om thuis te mediteren. Dit helpt je om een breuk te maken met je gewoontepatronen en plaats te nemen in de vrije ruimte die in jou aanwezig is.
* Tevens wordt er van jou gevraagd om het boek “de stralende geest” van Tenzing Wangyal te lezen.

Waarom zou je meedoen aan deze jaartraining?
Omdat je weet dat er een oneindige schoonheid, vreugde en liefde aanwezig is in jou. Dit kan zich ontvouwen als je leert te vertrouwen op de open ruimte en helderheid van je wezen. Als je leert om bij je pijn aanwezig te zijn en te vertrouwen op de roerloosheid, stilte en ruimte. Dan kan de rijkdom van jouw wezen naar buiten stromen en jou en de mensen met wie jij in aanraking komt verrijken.

Wat biedt deze jaartraining jou?
* Een ruimte om te ontdekken wie jij van nature bent.
* Sleutels om in contact te komen met je natuurlijke aard.
* Sleutels om meditatie tot onderdeel van je dagelijkse leven te maken.
* Alle meditaties worden opgenomen. De geluidsbestanden krijg je na afloop van de bijeenkomst toegezonden, zo kunnen deze je dagelijkse meditatie verrijken en verdiepen.
* Indien gewenst is er ruimte voor individuele begeleiding om de jaartraining te verdiepen.

Praktische informatie

Peter & Digna

Door wie
Deze jaartraining wordt begeleidt door Digna in samenwerking met Peter Hofstee. Zij hebben beiden de begeleiders/leraren opleiding gevolgd aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Beiden nemen zij op dit moment deel aan programma’s die aan de School voor Zijnsoriëntatie gegeven worden.

Peter heeft sinds 2004 praktijk De Zilverster waarin hij individuele begeleiding aanbiedt vanuit Zijnsoriëntatie. Peter is tevens docent Wiskunde op een middelbare school in Amsterdam. Digna heeft sinds 2004 een praktijk waarin bewust-er-zijn door middel van dans centraal staat. Sinds 2014 is Digna in aanraking gekomen met Zijnsoriëntatie en sinds 2017 een praktijk waarin zijn werkt vanuit de visie van Zijnsoriëntatie.

Voorwaarde voor deelname aan de jaartraining
Om deel te nemen aan deze jaartraining is deelname aan de Zomerretraite een vereiste.
Zomerretraite 13, 14 en 15 augustus 2021 Hof van Kairos te Winterswijk.

Tijdens deze retraite maak je kennis met Digna en Peter. Tevens maak je kennis met de wijze van werken en krijg je een proeve van waar de jaartraining over gaat.

Wanneer je tijdens de retraite besluit om deel te nemen aan de jaartraining, ontvang je 100 euro korting op de investering voor de jaartraining 2021-2022.

Data
30 september en 1 oktober 2021 (let op: donderdag en vrijdag)
3, 4 en 5 december 2021
19 en 20 februari 2022
6,7 en 8 mei 2022
Let op de data zijn nog onder voorbehoudt.

Locaties
De locatie van 30 september en 1 oktober 2021, 19 en 20 februari 2022 is:
De Bronhoeve in Cothen (nabij Utrecht)
Op deze locatie is het mogelijk om te blijven overnachten.
Deze overnachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De locatie van 3,4 en 5 december 2021 en 1,2 en 3 april 2022 is:
Hof van Kairos in Winterswijk
De overnachtingen op deze locatie zijn geheel verzorgd en wel bij de prijs inbegrepen.

Investering
1395 euro particulieren en ZZP (deze retraite is vrijgesteld van BTW)
Betaling in termijnen is mogelijk.

Voor mensen met een laag inkomen geldt een gereduceerd tarief.
1195 euro particulieren en ZZP (deze retraite is vrijgesteld van BTW)
Betaling in termijnen is mogelijk.

Aanmelden in informatie
Wil je je aanmelden voor of heb je vragen over deze jaartraining dan kun je een email sturen aan info@dignaschenk.nl of telefonisch contact opnemen met 06-45826724 (Digna).