Lente Retraite

Laat alles zijn zoals het is, en omarm elk moment met zachte aanwezigheid”.

In een retraite laat je het dagelijkse leven aan zichzelf en richt jij je aandacht op jouw natuurlijke aard. Je komt thuis bij jezelf en de rijkdom die altijd al in jou aanwezig is. Tijdens deze lente retraite nodigen wij je uit om ruimte te maken om de schoonheid en wijsheid die van nature in jou aanwezig is de kans te geven om zich aan jou te tonen door middel van meditatie.

Het woord meditatie betekent: bekend worden met de essentie van wie jij van nature bent. Bekend worden met de kwaliteiten die van nature in jou aanwezig zijn. Kwaliteiten als bewustzijn, liefdevolle vriendelijkheid, compassie en wijsheid. Dit is een diep thuiskomen bij jezelf. Dit is wat bedoeld wordt met geluk. Dit gaat compleet voorbij aan de ups en downs die we allemaal tegenkomen in ons dagelijkse leven. Dit is jouw stralende, wijze, liefdevolle aard de ruimte geven om naar de voorgrond te komen en belichaamd te worden.

Een mooie vergelijking is de diepte van de oceaan en de golven aan het oppervlak. Golven zijn er (bijna) altijd. Golven maken dat je de bodem van de oceaan niet kunt zien. Wanneer je door de golven heen de oceaan in duikt, vind je een diepe rust, stilte en vrijheid. Alsof alles in rust is en tegelijkertijd gedragen wordt. Zo is het ook als we door middel van meditatie onze geest tot rust brengen. Er komt een wijsheid, liefde en geborgenheid naar de voorgrond die altijd bij ons is, maar door de hectiek van alledag vaak niet ervaarbaar is. Hierin rusten geeft grote vreugde. Bliss!

Tijdens deze lente retraite nemen we een duik in de stille oceaan, laten onze gedachten tot rust komen en genieten van de vreugde, liefde, wijsheid en het geluk dat hierdoor spontaan aanwezig is.

Praktische informatie
Deze retraite wordt gegeven door Pete en Digna. Peter Hofstee en Digna Schenk hebben beiden hun studie gevolgd aan de School voor Zijnsoriëntatie. Beiden zijn zij afgestudeerd begeleider/leraar. Peter heeft sinds 2004 een praktijk waarin hij begeleiding aanbied vanuit het gedachtengoed van Zijnsoriëntatie. Digna heeft sinds 2004 een praktijk waarin bewust-er-zijn door middel van dans en beweging centraal staat. Sinds 2014 is Digna in aanraking met Zijnsoriëntatie en geeft zijn zowel individuele begeleiding als jaartrainingen vanuit deze visie.

Stilte:
Tijdens deze retraite vertoeven we met elkaar in stilte. Dit maakt dat onze geest tot rust kan komen. Er zijn momenten waarop wel gesproken wordt; tijdens deelrondes en tijdens oefeningen in tweetallen. Verder is het de bedoeling om de woorden aan zichzelf te laten. We eten in stilte en ook in de pauzes tussen de beoefening door laten we de stilte ons vergezellen.

Data van de retraite
6 tot en met 8 mei 2022

Locatie
Hof van Kairos
Vosseveldseweg 17
7107 AD Kotten

Investering
395 euro. Dit is inclusief 21% BTW
345 euro voor een plek op een tweepersoonskamer (er zijn 4 plaatsen beschikbaar).

Annuleringsvoorwaarden
Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden

Informatie en aanmelden
Stuur een e-mail aan info@dezilverster.nl of
neem contact op met 06-51892100