Peter Hofstee

Ik bied individuele begeleiding, coaching en trainingen op het gebied van zingeving, functioneren in werk en privé, stressmanagement en herstel van burnout. Hierin stel ik bewustzijnsontwikkeling centraal omdat dit de sleutel is tot inspiratie, kracht en levenslust. Door dit te verbinden met psychologische begeleiding kun je dit integreren in je werk, je relaties en je leven en die tot vervulling brengen.

Peter Hofstee, foto Irene van Herwerden

Ik ben mijn carrière begonnen in de IT als freelance docent en analist / programmeur en heb daarna gewerkt in verscheidene (project-) management functies in de IT en de financiële wereld. Al doende heb ik me bekwaamd in de menselijke kant van de bedrijfsprocessen, het motiveren van mensen en het verbetering van de teamgeest (teamspirit).

Vanuit de idee dat er meer is dan alleen techniek, heb ik me daarnaast verdiept in spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb o.a. in 1993 de tweejarige opleiding afgerond voor groepsbegeleider counseling (zie ook www.eleu.info) en ik heb daarin meerdere jaren groepen geleid.

Spiritualiteit en psychologie zijn belangrijke inspiratiebronnen geweest in mijn leven, waarin ik mij, dankzij goede leraren, heb kunnen verdiepen. Om de inspiratie, schoonheid en kracht die hier uit voortkomen aan anderen over te dragen werk ik sinds september 2004 vanuit een vrij gevestigde praktijk voor Zijnsoriëntatie: de Zilverster Coaching.

Door mijn ervaringen met stressgevoelige functies heb ik me verdiept in de oorzaken en gevolgen van stress. Naar mijn ervaring is veel doen zonder in verbinding te zijn met jezelf een van de oorzaken van stress. Essentieel is daarnaast is het ontwikkelen van inzicht in patronen die stress verhogend werken. Ten slotte kun je leren ontspannen ook in omstandigheden die lastig zijn.

Bij het coachen van mensen ga ik pragmatisch te werk. Dit doe ik vanuit mijn kennis van een bedrijfsmatige omgeving en de eisen die daarin aan mensen worden gesteld.

Peter Hofstee (1962) studeert sinds 1996 aan de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht. Hij is geregistreerd als Zijnsgeoriënteerd begeleider en opgeleid tot CSR burnout coach en werkt sinds 2004 als vrijgevestigd coach en trainer.