Meditatie en bezinningsgroep Zijnsoriëntatie

Het woord non-dualiteit valt steeds vaker. Er worden boeken over vol geschreven en binnen spirituele kringen zijn er steeds meer mensen bezig met Non-duaal Gewaarzijn. Maar wat is non-dualiteit eigenlijk? Waarom zou je je ermee bezig houden? En is het mogelijk om de duale werkelijkheid te verruilen voor een non-duale werkelijkheid?

In oktober starten Digna en ik een meditatie / bezinningsgroep die non-dualiteit als begin en eindpunt neemt. Tijdens de bijeenkomsten zullen we proeven wat Non-duaal Gewaarzijn is. Dit als begin en eindpunt nemen is misschien wel het meest liefdevolle wat je kunt doen voor jezelf en anderen. Je vrije aard is sprankelend, liefdevol en spontaan aanwezig. 

Voor deze jaargroep laten we ons inspireren door het boek: Zie, je bent al vrij, van Hans Knibbe. In dit boek beschrijft Hans op sprankelende en inspirerende wijze hoe het besef van een ‘ik’ of ‘ego’ ontstaat en hoe je de identificatie met dit ‘ik’ of ‘ego’ los kunt laten. Wanneer we deze identificatie loslaten, herinneren we ons dat we al vrij zijn, dat er nergens een ‘ik’ te vinden is waar we aan vast kunnen houden. Alles blijkt met alles verbonden te zijn, puur en sprankelend in zijn ware aard.

De bijeenkomsten (zes dagen) hebben een meditatief, contemplatief karakter. Het is de bedoeling dat je thuis de theorie leest en bestudeert aan de hand van vragen. In het samenzijn kan uitwisseling plaatsvinden. Zo kan jou vrije aard zich aan je tonen.

De eerste bijeenkomst is in het weekend van 19 en 20 oktober.

Meer informatie vind je op deze pagina.