Verdiepings tweedaagse

Je perspectief verbreden veronderstelt samenwerking met anderen.
(uitspraak van de 14de Dalai Lama)

Niet weten is de grond van je wijsheid
(Hans Knibbe)

Studie- en verdiepingsgroep

Het woord non-dualiteit valt steeds vaker. Er worden boeken over vol geschreven en binnen spirituele kringen zijn er steeds meer mensen bezig met Non-duaal Gewaarzijn. Maar wat is non-dualiteit eigenlijk? Waarom zou je je ermee bezig houden? En is het mogelijk om de duale werkelijkheid te verruilen voor een non-duale werkelijkheid?

In februari geven Digna Schenk en Peter Hofstee samen een tweedaagse training met non-dualiteit als begin en eindpunt. Tijdens deze bijeenkomst proeven we wat Non-duaal Gewaarzijn is. Dit als begin en eindpunt nemen is misschien wel het meest liefdevolle wat je kunt doen voor jezelf en anderen. Je vrije aard, die oplicht in non-duaal Gewaarzijn, is sprankelend, liefdevol en spontaan aanwezig.  

Voor deze deze twee daagse laten we ons inspireren door het boek Zie, je bent al vrij, van Hans Knibbe. In dit boek beschrijft Hans op sprankelende en inspirerende wijze hoe het besef van een ‘ik’ of ‘ego’ ontstaat en hoe je de identificatie met dit ‘ik’ of ‘ego’ los kunt laten. Wanneer we deze identificatie loslaten, herinneren we ons dat we al vrij zijn, dat er nergens een ‘ik’ te vinden is waar we aan vast kunnen houden. Alles blijkt met alles verbonden te zijn, puur en sprankelend in zijn ware aard.

De tweedaagse heeft een meditatief, contemplatief karakter. Het is de bedoeling dat je thuis de theorie leest en bestudeert aan de hand van vragen. In het samenzijn kan uitwisseling plaatsvinden. Zo kan jou vrije aard zich aan je tonen.

Het vraagt moed om te studeren en wakker te worden!

Je wordt tijdens deze verdiepingsgroep uitgenodigd om voorbij het bekende te gaan. Om soms gebieden in jezelf te verkennen waarvan je misschien het bestaan niet wist. Eenvoudig omdat het aan je dagelijkse oog is onttrokken. Je stapt in de open werkelijkheid van nu, zonder conditioneringen. Dit is een vreugdevolle en rijke ervaring. Je ontdekt jouw vrije aard, levenslust en creativiteit. Echter, het kan ook dat je diepe angst of afweer tegen komt. Je moet veel innerlijke houvast loslaten en in de open werkelijkheid van nu stappen. Dit is het meest vreugdevolle wat je kunt doen en in de praktijk blijkt het veel van je te vragen om je af te stemmen op je vrije aard. Deze groep is voor mensen die bereid zijn om hierin te investeren.

Peter en Digna

Deze tweedaagse geef ik samen met mijn partner Digna Schenk-Hofstee. Wij zijn beiden verbonden aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht en student van Hans Knibbe. Wij ervaren het als grote rijkdom om de vreugde en liefde die wij in de afgelopen jaren dankzij dit werk hebben mogen ontdekken, door te geven aan anderen die hiermee in aanraking willen komen.

Praktische informatie

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Data
15 en 16 februari 2020

Locatie
Centrum voor Happiness
Hendrik van Wijnstraat 10 te Amsterdam
(op zondag gratis parkeren voor de deur)
Op loopafstand van NS Station Amsterdam Lelylaan

Investering
120 euro (inclusief koffie, thee en materialen)

Mensen met een laag inkomen betalen 80 euro. Laag inkomen:

  • Alleenstaanden met een bruto inkomen inclusief bijverdiensten: tot € 22.000,-
  • Samenwonenden/gehuwden met een bruto verzamelinkomen inclusief bijverdiensten: tot € 27.000,-

Aanmelden en Informatie
Je kunt je opgeven via Digna of 06-45826724

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden en de algemene afspraken met de annuleringsregeling van toepassing.